Криминална хроника Сливен - 06.08.2020 г.

Полиция Сливен
06.08.2020 / 09:55

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН За времето от 06:00 часа на 05.07.2020 г. до 06:00 часа на 06.08.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 115 проверки за спазване на карантина на територията на областта. Не са установени нарушения.

При проверките за спазване на противоепидемичните мерки са съставени 2 протокола за предупреждение.

Твърдица: В РУ-Твърдица е започнато бързо производство за управление на МПС с регистрационни номера, издадени за друго превозно средство. На 6 август в местността „Шумата“ е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 38-годишния Д.Г. от град Стара Загора. Полицейските служители установяват, че регистрационните номера не отговорят на рамата на автомобила-издадени за друго МПС.

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по заявено престъпление против парично - кредитната система. На 5 август служител в игрална зала в град Нова Загора е заявил, че е направено плащане с неистинска банкнота с номинал 20 евро. Банкнотата е иззета. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 3 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

Гасени са пожари, възникнали в сухи треви, в землищата на селата Сборище и Събрано. Произшествията са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети, от екипи на РСПБЗН в Твърдица и Нова Загора.

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал съдействие при изтичане на газ от туристическа бутилка. Инцидентът е станал в жилище, намиращо се в района на ЖП гарата с град Сливен. Установено е изтичане на газ от бутилката вследствие на техническа неизправност - повреден клапан. Помещението е проветрено, на собственичката са дадени указания.

ОД-МВР-Сливен
Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев