Трима от заболелите от коронавирус през последното денонощие са жители на Сливен, един – на малко населено място

Областна администрация Сливен
06.08.2020 / 13:13

Четири нови случая на COVID-19 са регистрирани през последното денонощие в община Сливен. Трима от заболелите са жители на града, един – на малко населено място. Възрастта им варира от 25 до 79 години. Най-възрастният пациент – самотноживееща жена от Сливен, е в по-тежко състояние и е приета в инфекциозното отделение на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Още двама от заболелите са хоспитализирани, един е на домашно лечение, по данни на РЗИ. Случаите не са свързани. Няма данни инфектирането да е станало в семейно огнище или на работното място. Епидемиологичните проучвания продължават.

Към момента активните случаи на коронавирусни инфекции в Сливенска област са 64, както следва: 36 са в община Сливен /31 от болните са жители на града/, 21 са в община Нова Загора /14 са от града/, в община Твърдица и община Котел случаите са съответно 5 и 2.

Нови 10 жители на областта са поставени под домашна карантина и общият брой на карантинираните към момента възлиза на 171 души. Отпаднали от карантина, от началото на епидемията, са 8 996 души.

Рискът от разпространение на коронавируса на територията на Сливенска област все още съществува. Това налага да се спазват всички разпоредени от здравния министър противоепидемични мерки.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев