Криминална хроника Сливен - 07.08.2020 г.

Полиция Сливен
07.08.2020 / 10:17

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН За времето от 06:00 часа на 06.07.2020 г. до 06:00 часа на 07.08.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 95 проверки за спазване на карантина на територията на областта. Не са установени нарушения.

При проверките за спазване на противоепидемичните мерки не са установени нарушения.

Сливен: 18-годишна е задържана за грабеж от криминалисти на РУ-Сливен. На 5 август 36-годишен мъж е подал заявление за грабеж, извършен спрямо 10-годишния му син. Пред органите на реда той е обяснил, че около 22,30 часа на 29 юли в сливенския квартал „Даме Груев“ неизвестен извършител, след като е използвал сила, е отнел от детето мобилен телефон „Huawei P9“. В резултат на проведените незабавни издирвателни действия за извършеното престъпление е задържана 18-годишната Р.А. от град Сливен. Тя е отведена в РУ-Сливен и първоначално задържана за 24 часа. Р.А. е криминално проявена и осъждана за кражби. По случая е образувано досъдебно производство.

Две момичета на 18 и 19 години са задържани в РУ-Сливен за кражба на 14 канти сладолед от складова база в индустриалната част на град Сливен. Кражбата е заявена на 2 август от служители на фирмата собственик. След проведените оперативно - издирвателни действия двете- Т.К.(18г.) и Р.М.(19г.), са установени и задържани на 6 август. Отведени са в РУ-Сливен, където са направили пълни самопризнания. Работата по документиране на цялостната им престъпната дейност продължава.

Притежание на наркотични вещества е установено от служители на участък „Надежда“. На 6 август е извършена проверка на 31-годишния Н.Ч. от град Сливен. В него са намерени и иззети две пликчета, съдържащи метамфетамин. Н.Ч. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Котел: Две специализирани операции по линия „Акцизи“ и „Интелектуална собственост“ са проведени вчера на територията на РУ-Котел.

В село Градец са извършени проверки в търговски обекти и части домове за установяване нерегламентирана търговия с тютюневи изделия. В дома на 26-годишния В.Г. са намерени и иззети 31 къса цигари с надпис "Сartel" и 1 кг. тютюн без акцизен бандерол. По случая е образувано бързо производство.

В град Котел са извършени проверки в търговски обекти и пазари за установяване разпространение на спортни стоки с търговски марки, обект на авторско право, нарушаващи правата на интелектуалната собственост. В магазин, собственост на 36-годишния И.К., е установена нерегламентирана продажба на спортни стоки от марката "Аdidas". Иззети са 5 броя спортни екипи. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 14 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

Пожарникари на РСПБЗН-Нова Загора са спасили 240 декара посеви и оранжерии, както и 20 декара с фотоволтаични съоръжения, при пожар в землището на град Нова Загора. Сигналът е получен на 6 август в 16,23 часа за запалени сухи треви и стърнища до разклона за село Асеновец. Пожарът бързо се е разпространил поради силния вятър. Пожарникарите са успели да го локализират и ликвидират своевременно, без да причини преки материални щети на намиращите се в близост насаждания и обекти. Спасени са 50 декара с оранжерии, 200 декара с посеви слънчоглед, фотоволтаичен парк от 20 декара и две сгради.

Гасени са 13 пожара от екипи на районните служби ПБЗН в Нова Загора , Сливен и Котел, възникнали в сухи треви, храсти и отпадъци. Произшествията са ликвидирани, без да причинят преки материални щети.

ОД-МВР-Сливен
Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев