Нинова с най-много номинации за председател на БСП

Корнелия Нинова
07.08.2020 / 14:33

Корнелия Нинова е получила най-много номинации за председател на БСП. Това съобщи на пресконференция Емил Войнов, председател на Централната комисия по провеждане на пряк избор за председател на БСП.

"Днес се проведе заседание на Централната комисия за провеждане на избора, което основната точка беше регистрация на кандидатите за председател на БСП за предтоящия вътрешнопартиен избор на 12 септември. Искам да ви информирам, че до 5 август получихме решенията от всички проведени конференции на общински и районни структури на БСП в цялата страна. От тези конференции бяха предложени 55 кандидати за председател на БСП. Мога да ви кажа, че най-много номинации в процедурата по номиниране е получила Корнелия Нинова с 285 предложения, Кирил Добрев - 144, Красимир Янков - 55", посочи Войнов. Още двама влизат в битката за лидер на БС. Това са Валери Жаблянов и Георги Тодоров.

По-рано днес стана ясно, че Димитър Данчев се отказа от битката за БСП в полза на Нинова.

Крайният срок за подаване на декларации от кандидатите за председател на БСП изтече вчера. 7 кандидати подадоха документи за участие.

Всички кандидати за председател на Столетницата са проверени за наличие на необходимия за длъжността стаж - 8 години като членове на партията, и 4 години в ръководните структури на партията. “Оказа се, че от тези 7 кандидати петима отговарят на изискванията за наличие на партиен стаж и стаж в националните органи на БСП и днес с решение на централната комисия за провеждане на избора тези кандидати бяха регистрирани. Това са Валери Жаблянов, Георги Тодоров, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков”, заяви Войнов.

Избирателните списъци за прекия вътрешнопартиен избор в БСП трябва да бъдат готови до 17 август, каза още Войнов.

Централната комисия по прекия избор е приела решение за теглене на жребий за участието на кандидатите в предизборната кампания в партините органи вестник "Дума" и БСТВ. "Жребият ще бъде теглен на 10 август от 11:00 ч. На него могат да присъстват кандидатите и регистрирани от тях застъпници", добави той.

Източник: https://dariknews.bg/novini/bylgariia/ninova-s-naj-mnogo-nominacii-za-predsedatel-na-bsp-2236165
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев