СДВР: Махаме барикадите, протестиращите вчера искаха да се лее кръв

Георги Хаджийски
08.08.2020 / 16:39

Полицията ще премахне отново барикадите по кръстовищата в центъра на София. Категоричното решение на столичната полиция бе заявено от директора на СДВР ст. комисар Георги Хаджийски.

„Искам да уверя, че СДВР ще възстанови нормалния живот в столицата и барикадите ще бъдат премахнати. Няма как да бъде позволено основни възлови кръстовища да бъдат затворени.Ще върнем Конституционното право на гражданите да се придвижват спокойно“, заяви той.

Хаджийски съобщи още, че поведението на част от протестиращите вчера е имало за цел да окървави мирния протест.

Вчера вечерта в центъра са били откъртени преместваеми обекти и пейки с цел да се изградят барикади. Струпани са били камъни, павета и бутилки, които да бъдат използвани срещу силите на реда и закона.

Неформалните лидери на протеста пък са давали указания на жени и млади момичета как да застанат като жив щит. 15-20 лица, с вид на ултарси, са раздавали бухалки и вериги, с които една за друга са били вързвани кофите за боклук. За действията на полицията те били информирани от велосипедисти с радиостанции.

Източник: https://dariknews.bg/regioni/sofiia/sdvr-mahame-barikadite-protestirashtite-vchera-iskaha-da-se-lee-kryv-2236295
Снимка: СДВР
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев