Българин снима международен етно хаус хит

........................................................
09.08.2020 / 15:21

Модерният стил етно хаус набира все по-голяма популярност в България и по света. Продуцентският тандем Fabrizio Parisi и The Editor има два хита в последната година с певицата Димана Мирчева, известна като DIA. А новото им парче South Legend направи официалната си премиера преди дни.

Тримата се запознават, докато Fabrizio Parisi и The Editor правят първия си хит, влязъл в българските класации - Sunbeams (в съавторство с Мирослав Янев и певицата Гергана Димитрова от „Мистерията на българските гласове”). Веднага се заражда идеята за съвместен проект. DIA имала идеи за песни, обърнала се към двамата продуценти и те приели да чуят нейни демо версии, защото винаги са готови да работят с млади изпълнители. Оттам нататък всичко станало много бързо.

Официалната премиера на видеото на South Legend на 24 юли идва след месец, в който парчето е постоянно присъствие в топ 50 на най-голямото приложение за идентифициране на музика Shazam, влиза в ефира на едни от най-големите радиостанции не само у нас, а и във всички черноморски държави, както и в Гърция, Турция, Мароко, Египет, Сърбия, Италия, Германия и др. Нарежда се на 8-мо място в на най-слушаните песни в България в премиерната седмица на клипа.

За видеото отговаря единственият акредитиран български фотограф във Формула 1 - Любомир Асенов. „Това му е първо музикално видео и за него беше предизвикателство, защото има специфики, трябва да се съобразиш с пулсацията на музиката, за да нагласиш кадрите, но той е много голям професионалист и се справи брилянтно. По принцип се занимава със спортна фотография и музикалните видеа са извън обсега на интересите му”, обясниха пред „Труд” от лейбъла на Fabrizio Parisi и The Editor - Fa&Mi Music.

Източник: Дневен Труд
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев