Магдалена Милтенова: Блокирането на пътища затруднява превозвачите

Автобус
10.08.2020 / 14:37

Конфедерацията на автобусните превозвачи подкрепя протестните действия, когато те са справедливи и когато се провеждат в рамките на закона. Това каза за БНР Магдалена Милтенова, председател на организацията.

„Ние няма как да се обявим против самите протести, защото това е конституционно право на всеки българин и той може да го използва и да го прави, но когато това нещо започне да пречи на останалите и когато демокрацията започне да се превръща в свободия, не е най-добрият вариант“, подчерта Магдалена Милтенова в предаването „Преди всички“ .

В момента превозвачите се опитват да оцелеят, коментира Милтенова: „Ако имаме туристически пътувания, които трябва да минат през центъра на София също са възпрепятствани, не могат да стигнат, за да заведат своите туристи“.

Европейската комисия одобри предложението 30 милиона лева да бъдат целево прехвърлени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” към Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Средствата ще бъдат насочени за подпомагане на превозвачите.

„Ясно е, че има чисто технологично време, за да може да се случи това нещо, чисто организационно и документално нещата трябва да бъдат подготвени, така че очакваме да стартира“.

Все още няма фирми, обявили фалит по смисъла на закона, но има превозвачи, които не извършват дейност и са в технически фалит.

„Много тежка беше ситуацията по отношение на ученическите превози, това са така наречените специализирани превози на деца и ученици, където колегите нямаха възможност да работят още от февруари месец, когато започнаха грипните ваканции, след това дойде вълната с коронавируса. По отношение на случайните превози ситуацията също е много драматична. В момента малкото трансфери, които има, не са достатъчни, за да може браншът да оцелее и не са достатъчни, за да може всички фирми да имат своята дейност“, изтъкна Милтенова.

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев