Задържаха контрабандни дънкови панталони и парфюми на "Капитан Андреево"

........................................................
10.08.2020 / 15:26

Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево задържаха 3000 панталона от плат "деним" и близо 1000 парфюма с лого на известни марки при две проверки на митническия пункт, съобщиха от Агенция "Митници".

При първия случай с товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ за Швеция, шофьорът на автомобила представил документи за превозваната групажна стока, опакована в 798 колета. При извършване на щателна митническа проверка се е установило, че в товарното помещение има 98 колета повече от декларираните, а в тях са открити недекларирани 3000 панталона от плат "деним".

Вторият случай е бил с влизащ от Турция за Румъния автобус.

Превозното средство е било селектирано за щателна проверка. Един от пътниците, румънски гражданин, декларирал пред митническите органи, че пренася 478 парфюма и тоалетни води. За тях е било установено, че са с лого на известни марки и ароматите са били задържани поради съмнение, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

В хода на проверката митническите служители откриват в най-вътрешната част на багажното отделение на автобуса и кашон с 482 парфюма и тоалетни води с логото на 13 световноизвестни марки.

Установено е било, че укритата стока е на друг пътник в автобуса, също румънски гражданин.

Стоките са задържани. На нарушителите са съставени актове, уточняват от митницата.

Още снимки от новината

........................................................

 

Източник: https://dariknews.bg/regioni/haskovo/zadyrzhaha-kontrabandni-dynkovi-pantaloni-i-parfiumi-na-kapitan-andreevo-snimki-2236446
Снимки: Агенция "Митници"
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев