Спокойно преминава 35-ият ден на антиправителствени протести в столицата

Протест София
12.08.2020 / 20:50

Започна 35-ият ден на антиправителствени протести в столицата с искане за оставки на правителството и на главния прокурор. Спокойна е обстановката към 20 ч. и на трите барикади - на площад "Независимост", пред Ректората на Софийския университет и на Орлов мост. Там преминаващите са посрещнати от надпис "Орловград е свободен". Над 40 са вече палатките и тентите в лагера. Загражденията са от пейки, палети, контейнери и кошчета за отпадъци, автомобилни гуми и дори пътни знаци. Покрай загражденията са поставени постери с различни искания на протестиращите.

"Не съм за никой тук! Аз съм против сегашната система на мафиотизацият и ограбване на ресурси, на политическите партии, които управляват в момента" обобщи протестиращ.

Очаква се шествието на протестиращите пред Министерския съвет да стигне до Орлов мост около 21:30 ч.

Към 19:00 ч. все още малко хора бяха дошли на пл. "Независимост".

"Мотивацията е да събудим българския народ. Най-важното - имаме любовта на хората. Това е нещо, което аз открих с много голяма изненада. Има чудесни, прекрасни хора", заяви протестиращ там пред БНР.

"Аз съм на 91 години, баба Нетка. Искам Бойко да се осъзнае и да чуе гласа на хората! Ако не - аз ще отида при него!! Баба Нета е тука да мете боклука", заяви възрастна дама.

"Живея още месец-два, в тази най-красива страна на света, хващам самолета и се махам. Разбира се, ако настъпи демокрацията, ще остана", каза трети.

Във Велико Търново тази вечер е планирано протестно автошествие до крепостта Царевец и обратно. Инициативата е гражданска, като по-късно вероятно ще се стигне временно блокиране на движението в града.

Източник: БНР
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев