Поне 20 депутати от БСП допринесоха за провала на кворума

Корнелия Нинова
13.08.2020 / 14:04

Над 20 депутати от БСП с отсъствието си също допринесоха за провала на заседанието, поискано от тяхната парламентарна група.

Обяснението за липсата им в пленарната зала сутринта беше, че са в чужбина или боледуват.

В същото време лидерката на БСП Корнелия Нинова разкритикува управляващите, че от страх са провалили извънредното заседание на парламента.

ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от страх, заяви Нинова на брифинг в парламента, след като депутатите от ГЕРБ, ОП и Воля не събраха необходимия кворум. В залата имаше поне десетина представители на ДПС, както и не повече от 63 соцдепутати.

Да имаш мнозинство, да можеш да вземеш решения, каквито искаш, и да не го направиш, показва само едно - страх /от протеста, от истината/, коментира тя.

"Днес Бойко Борисов показа как се погазва върховенството на закона. Раздаването на пари може да мине само през актуализацията на бюджета. Искаме прозрачност и борба с корупцията. В момента няма никой в държавата, който да знае прозрачно колко са парите, какъв е дефицитът, излишъкът, кредитите", изброи Нинова.

"Ако имаха смелостта, ако държаха на прозрачност, Борисов щеше да дойде. От години искаме парламентарен контрол върху изпълнителната власт, а днес има поредното доказателство за диктатура в държавата", продължи червената лидерка.

За един месец Борисов раздаде или обеща в неясно бъдеще около два милиарда лева без план, без критерии, оценка на кого ще помогне, как ще стабилизират икономиката, отбеляза Корнелия Нинова. Той си купува лично оцеляване и печели време, смята лидерът на социалистическата партия.

Нинова обяви още, че левицата ще внесе подписи за ново извънредно заседание, но първо ще го обсъди в групата.

Източник: https://dariknews.bg/novini/bylgariia/pone-20-deputati-ot-bsp-doprinesoha-za-provala-na-kvoruma-2236775
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев