Здравният министър увери: Без повече КПП-та и затваряне на градове

Проф. Костадин Ангелов
15.08.2020 / 14:09

Няма да бъдат затваряни повече градове и населени места, нито да се слагат КПП-та, а най-критичната точка на COVID-19 епидемията у нас е Добрич. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в Кюстендил, където посети многопрофилната болница в града и проведе брифинг пред медиите.

"Болницата в момента няма нужда от нищо допълнително, но сме в готовност да осигурим консумативи и дезинфектанти, апаратура", уточни той. Ангелов обеща, че се обезпечава допълнителен ресурс – по 1000 лева на човек, а помощта ще обхване всеки здравен служител, който досега не е бил обхванат от финансовите стимули в борбата с COVID-19.

По отношение на спекулациите за КПП-та и повторно затваряне на отделни населени места, здравният министър отсече, че това е грозна лъжа. "Когато пътувах насам, мой приятел, който е хирург, ми изпрати такъв сайт. Вчера ми изпратиха още един сайт. Следим загрижено цифрите – в информационния портал. Нашите решения са базирани на общодостъпни данни. Ние нямаме никакво намерение да затваряме нито градове, нито да слагаме КПП-та", коментира той.

Според Ангелов сайтовете, които качват такива информация, го правят целенасочено, с идеята да всеят страх и паника в обществото.

"Критична точка в момента е Добрич, където има проблем по отношение на раздеелянето на потоците, както и с осигуряването на достатъчно инфекционисти. Преговаряме с колега инфекционист, който е работил там, за да може да се възобнови отделението и да се сключи договор с НЗОК", разкри министърът.

Той изказва съболезнования на своя колега кардиолог от Добрич, който загуби битката с коронавирусната инфекция. Той уточни, че медикът е имал придружаващи заболявания.

"Мийте и дезинфекцирайте си ръцете, носете маски в затворени помещения, както и където има струпване на хора", призова отново Ангелов.

Източник: https://dariknews.bg/regioni/kiustendil/zdravniiat-ministyr-uveri-bez-poveche-kpp-ta-i-zatvariane-na-gradove-2237028
Снимка: пресцентър, Министерството на здравеопазването
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев