Обявиха доктор с Covid-19 за мъртъв, оказа се грешка

Коронавирус
15.08.2020 / 21:22

Двама лекари са починали от Covid-19. Тази новина беше оповестена от областния координационен щаб, но по-късно опровергана.

От щаба за COVID-19 в Добрич поднасят извинения във връзка с оповестената по-рано информация за кончината на д-р Акиф. Те посочват, че погрешната информация е допусната в комуникацията с чуждестранната клиника, където ендокринологът се лекува.

Областният координационен щаб, Регионалната здравна инспекция и Министерството на здравеопазването поднасят своите извинения на близките и семейството на медика и му пожелават бързо възстановяване.

Един лекар от града обаче изгуби битка с болестта. Това е д-р Ивелин Марков. Съболезнования за загубата изказва на семейството на д-р Марков Министерство на здравеопазването, колективът на Регионална здравна инспекция - Добрич и екипът на Областна администрация - Добрич.

Министерство на здравеопазването, екипът на Регионалната здравна инспекция и Областна администрация - Добрич изказват съболезнования на близките на д-р Марков.

Днес в Добрич на Единния информационен портал са регистрирани 27 нови случая с положителен резултат за COVID-19. „Директорът на Регионална здравна инспекция и секретар на Областен координационен щаб д-р Светла Ангелова заяви, че от 17 от новорегистрираните пациенти са жени на възраст от 28 г. До 89 г. Една от жените е пациентка на МБАЛ - Добрич, пет дами са персонал и пациенти на добричката болница, една е приета на лечение в УМБАЛ „Св. Марина“, отбелязват от Областната администрация. Другите 10 пациентки са изследвани като контактни лица на положителни пациенти или поради проявена клиника.

Мъжете са десетима на възраст от 17 г. До 63 г. Двама са пациенти на МБАЛ - Добрич, 7 са изследвани като контактни на положителни пациенти или проявена клиника и един е направил изследване по собствено желание.

Сред заразените има две медицински лица.

Източник: https://dariknews.bg/regioni/dobrich/obiaviha-doktor-s-covid-19-za-myrtyv-okaza-se-greshka-2237055
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев