Цигани се нанесоха да живеят до блокадата на "Орлов мост"

Цигани
16.08.2020 / 15:09

От няколко дни в близост до блокирания от палатки "Орлов мост" живеят и група роми, които не са част от протеста и притесняват и протестиращите, и живеещите в района, съобщава БНТ.

Обитатели на палатковия лагер алармират, че неканените гости проявяват агресия. След подаден сигнал на 112 патрулна кола дори е отвела една от жените в районното управление.

На въпрос от репортер дали са част от протеста и какво праят една седмица там, новонастанилите се отговарят: "Не, бегай, бегай!".

Самите протестиращи продължават да дежурят под шатрите въпреки дъждовното време през уикенда. Очаква се от началото на следващата седмица те да сменят тактиката и да радикализират действията. Още в понеделник в 8 часа сутринта демонстрантите се канят да потеглят към държавните институции и да блокират достъпа на служителите им. Като аргумент те посочват недоволството си от свършената през годините работа.

Те не възнамеряват да се отказват и от трите постоянни блокади в София.

За разлика от тях, през нощта протестиращите във Варна решиха да отстъпят и вдигнаха втората блокада в града. Палатките обаче остават на първото затворено кръстовище до общината.

Източник: Труд
Снимка: БНТ
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев