Популярна красавица осъди Слави Трифонов заради дебелашки шеги и скечове, bTV и 7/8 ТВ също ще плащат

Слави Трифонов
17.08.2020 / 15:17

Популярна българка осъди шоумена и новоизлюпен политик Слави Трифонов заради дебелашки шеги и скечове на нейн гръб! След пет години дела Деси Тенекеджиева успя да осъди 7/8 на Слави Трифонов и bTV, след което побърза да се похвали и даде разяснения:

"Това е безпрецедентен случай в новата съдебна история. Частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в национален ефир и солидарно телевизията, която го излъчва. Смятам тази победа за много важна крачка. Не само лично за мен, а за всички. Има смисъл.

С това решение ВКС ми върна доверието в българската съдебната система, което беше доста разклатено...Да, явно има и неподкупни съдии, които гледат обективно и отсъждат безпристрастно и независимо. Благодаря им!

 

Относно делото:

Самата аз имам приятелски и колегиални отношения с bTV, но се съгласих с идеята на адвоката ми, че телевизията трябва да поеме солидарна отговорност, защото без нея предаването няма да има трибуна.

И така, преди 5 години започнахме една борба, която по нищо не предвещаваше, че ще е лека. Слави ми се обади по телефона веднага: “Недей да се занимаваш с глупости. Ела в шоуто ми. Винаги си била добре дошла. Ела и ме залей с чаша вода ако искаш. Каквото искаш направи. Но не започвай безсмислени дела. Минимум 5 години ще продължи, ще загубиш сума пари за адвокати и такси, ще ни дъвчат с години в жълтите медии и накрая ще загубиш".

Е да... беше прав, но не напълно. Сагата продължи повече от 5 години - първа инстанция, втора и накрая ВКС. Но единственият коментар за делото излизаше от Слави и неговото предаване. При това нееднократно. Аз запазих пълно мълчание.

Да, за таксите и разходите също беше прав- бяха много и големи.. Нo, всичко си струваше. Защото няма нищо по-важно от човешкото достойнство, името и честта.

И се реших на тази стъпка, въпреки че съм човек с изключително развито чувство за хумор и самоирония. Защото всичко има граница. Важни са мярката и вкусът. Години наред да свързват името ти не с професионалните, лични и обществени постижения, а с грозни и непристойни сравнения, епитети и обиди от национален ефир е недопустимо и подсъдно. За такива “шеги" трябва да има достоен отговор.

Парите за обезщетението ще преведа на Фондация “Стоян Камбарев", с която вече 12 години даваме криле на младите и талантливи български творци и реализираме и продуцираме техни проекти. И това е едно от най-смислените неща в живота ми, с което искрено се гордея.

Но най-важната победа е моралната. Благодаря сърдечно на брилянтните ми адвокати - адв. Петър Петров, с когото започнахме от първия ден заедно тази борба. Млад, умен, изключително последователен и професионално овладян, той беше убеден в положителния изход на делото от самото начало. Скоро към нас се присъедини и невероятната адв. Анна Попова, която с много разум, плам и женска емоция успя да докосне сърцата на съдиите. Защото беше истинска! И така сформирахме страхотен екип, който победи.

Горещо препоръчвам тези прекрасни двама млади адвокати на всеки, който иска да се бори срещу потъпкване на човешки права, срещу жълти медии, лъжи, клевети и обиди, а и не само..Успехът ви ще е гарантиран!

Снимката ни е направена пред Съдебната палата след делото на втора инстанция, което изгубихме...с особено мнение...но не се отказахме и продължихме към ВКС.

Благодаря на близките ми приятели, както и на Nikolai Nedelchev, без който нямаше да имам смелостта и силата да започна тази борба преди 5 години.

Източник: https://www.novinite.bg/articles/191809/Populyarna-krasavica-osadi-Slavi-Trifonov-zaradi-debelashki-shegi-i-skechove-bTV-i-7-8-TV-sashto-shte-plashtat
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев