Президентът на България: Програмата е ясна - незабавна оставка на правителството

Румен Радев
18.08.2020 / 10:38

Президентът на България Румен Радев на 17 август беше във Варна, където в 19:00 се срещна с протестиращите.

"Премиерът очевидно не е доволен от това как той съсипва страната през последните 10 години и иска да му дадем възможност да го съсипе повече. Той иска да вземе цялата страна в заложник на собственото си оцеляване", каза президентът ,

„Единственият отговор на тези стремежи е категоричен отказ. Виждате какво се случва с хората за 40 дни. Българите в много градове у нас и в чужбина настояват за оставка на правителството. Най-големият страх от това правителство са честните избори чрез машинно гласуване. Ето защо това отлагане е, в това се състои тази криза, добави държавният глава.

Има само един изход от тази криза и това е оставката на правителството, за да можем да се върнем на път с върховенството на закона и да излезем от тази криза, добави Радев.

Той коментира и предложението на правителството за свикване на Велико национално събрание:

Не трябва да има коментари по тези предложения (относно промените в Конституцията), направени от премиер, който уби парламентаризма. Призовавам всички, които се грижат за бъдещето на България, да не попаднат в капана на Борисов. Не се включвайте в обсъждането на тази „преждевременна“, наречена проект за нова Конституция. В никакъв случай няма да внасям предложението си в този парламент. Целта на Борисов не е рационална нова Конституция. Неговата цел е да ни накара да забравим корупцията, беззаконието и нашите искания за неговата оставка.

Изходът от такава криза на доверие не е Великото народно събрание, а оставката - незабавна и безусловна, каза Румен Радев.

Източник: БНТ
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев