Палатките на протеста хвръкнаха във въздуха, поправят ги

Палатков лагер в София
19.08.2020 / 09:46

В 42-ия ден от протестите срещу правителството и главния прокурор по информация от протестиращи от трите блокади в столицата на пл."Независимост", Ректората на СУ и Орлов мост нощта е преминала спокойно, без напрежение и без провокации.

Известни проблеми на демонстрантите е създала единствено снощната буря, в резултат на която няколко палатки на пл. "Независимост" и пред Ректората са полетели във въздуха, но положението бързо е било овладяно.

Леките поражения от бурята се виждат на Орлов мост, където няколко палатки са извън строя, но в рамките на деня ще бъдат възстановени, увери един от протестиращите.

Всички протестиращи подчертаха, че нито бурите, нито хората в нетрезво състояние, които се опитват понякога да влизат в пререкания с тях, включително и през изминалата нощ, както е станало на Ректората, не са в състояние да разколебаят техните искания за оставка на правителството и на главния прокурор, а протестиращите пред СУ дори се похвалиха, че снощи, в самия разгар на бурята, са отпразнували 20-ия рожден ден на студентка по румънска филология в Алма матер, която е участник в протестите.

Движението в районите на барикадите остава по традиция блокирано, не се забелязва засилено полицейско присъствие. Обстановката остава спокойна.

 

Венелин Божилов от гражданско сдружение “Боец“ разказа:

"Имаше известни проблеми, свързани с времето - вятър, дъжд, но това не ни се случва за първи път. Ще възстановим щетите в рамките на деня. Има умора, това е неизбежно, но мисля, че стимулът да седим е по-силен от умората, все пак има по-важни неща, които трябва да свършим, затова сме тука, така че стискаме зъби и продължаваме. За днешния ден не сме обявили нищо по-специално. Дали сме малко почивка на институциите, нека вземат въздух да кроят планове за утре, да ни очакват".

Източник: БНР
Снимка: Евелина Стоянова
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев