Извънредни мерки на остров Миконос и в Халкидики заради Covid-19

Гърция
19.08.2020 / 17:06

Гърция въвежда извънредни ограничителни мерки. Те ще важат за Халкидики и остров Миконос заради коронавируса, съобщиха от Главния секретариат по гражданската защита. Мерките ще влязат в сила от 06.00 ч. на 21 август и ще са в сила до 06.00 ч. на 31 август. Подобни ограничения вече има на островите Парос и Андипарос.

По заповед на зам.-министъра на гражданската защита - Никос Хардалиас, се въвеждат следните ограничителни мерки в двата региона:

1. Прекратяват се всякакви масови прояви като лайв партита, търговски панаири, религиозни шествия, пазари на открито и т.н.

2. Забраняват се всякакви събирания на повече от девет души на едно място по каквато и да било причина както на обществени, така и на частни места.

3. В заведенията за обществено хранене се позволяват максимум до четирима души на една маса, освен ако не става въпрос за роднини от първа степен, когато се разрешават до шестима души.

4. Задължителна става употребата на маска както в открити, така и в закрити пространства.

Вече е в сила забрана за работа на заведенията от полунощ до 07.00 ч. сутринта. В Халкидики и Миконос са изпратени специални екипи, които да засилят контрола по изпълнението на ограничителните мерки.

Източник: БТА
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев