4 училища в ямболско и 3 в Сливен получават пари за STEM среда

Компютърна зала
20.08.2020 / 14:55

Общините Тунджа, Стралджа и Елхово ще получат допълнително финансиране от държавния бюджет за изграждане на училищна STEM среда, тоест центрове с фокус върху природни науки, математика и/или информационните и компютърни технологии, научи Радио 999.

300 хиляди лева са отпуснати на община Стралджа по проект на Средно училище "Пейо Крачолов Яворов" с постановление на Министерския съвет, обнародвано в „Държавен вестник“ на 18 август.

По националната програма за изграждане на училищна STEM среда са класирани и проектите на училищата в Бояджик и Веселиново. С постановлението на община Тунджа се отпускат 95 хиляди лева.

Оценителната комисия е класирала за финансиране проектите на Професионална гимназия "Стефан Караджа" и на Профилирана гимназия " Свети Климент Охридски" в Елхово, като всяка от тях трябваше да получи по 50 хиляди лева, или общо 100 хиляди лева. Но с постановлението на Министерския съвет на община Елхово се отпускат само 50 хиляди лева.

Средства за училищна STEM среда са отпуснати и на общините Сливен и Котел. Сливен получава 149 500 лв. за Основно училище "Панайот Хитов", Основно училище "Свети свети Кирил и Методий" и Средно училище "Йордан Йовков". Котел - 230 хиляди лв.

Източник: Радио 999
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев