Мангъров за задължителните маски в училище: Това е извращение с децата ни!

Доц. Атанас Мангъров
20.08.2020 / 15:30

"Развитието на епидемията от март месец досега върви с равномерни темпове и няма повод за извънредни стресове." Това заяви доц. Атанас Мангъров в интервю и допълни, че няма нищо притеснително, защото съотношението между направени и положителни тестове е едно и също.

"Естествено през есента, когато хората започват да се събират по-често и по-продължително в едни и същи помещения, а децата тръгнат на училище и детски градини, ще има повече контакти между тях и хората ще започнат да се разболяват от всевъзможни вируси и инфекции, характерни за по-студените месеци."

Доц. Мангъров сподели още, че симптомите на всички простудни вируси са неразличими от тези на коронавируса тогава, когато той протича симптоматично.

"Ако продължим да действаме като досега - да се правят хиляди тестове, то системата ще блокира. Трябва да се върнем към нормалната медицина - хората, които нямат клинични симптоми, трябва да живеят нормално. А заразените, ако не са много болни, да си стоят вкъщи, а останалите да влязат в болница. Но това са неща, които са известни откакто свят светува. Карантинните мерки са излишни.", категоричен е експертът.

Доц. Атанас Мангъров също коментира, че е важно да се затегнат хигиенните марки в училищата. Той е на мнение, че децата трябва да тръгнат на училище по съвсем нормален начин като всяка друга година.

"Дистанционното обучение при учениците не е никакво образование. Всеки, който твърди обратното лъже себе си и другите. Няма как да се постигне пълна изолация при учениците и който твърди, че тя е възможна, сигурно не е ходил на училище. При децата усложненията от това заболяване са по-малко възможни, а изграждането на групов имунитет е неизбежно."

"Извращение е да карат децата да стоят с маски през цялото време в училище. Така смятам аз. Освен това маските трябва да се сменят на всеки два часа - как ще се постигне това и как ще се отрази на бюджетите на родителите?", постави въпрос Мангъров.

Той заяви, че не се страхува от пандемията и сподели статистика, според която броят на починалите от коронавирус е равен на броя на загиналите от автомобилни катастрофи през 2019 година.

"Е, колко се отказаха да шофират и да пътуват с коли, защото се страхуват?", завърши доц. Мангъров.

Източник: https://www.novinite.bg/articles/191908/Mangarov-za-zadaljitelnite-maski-v-uchilishte-Tova-e-izvrashtenie-s-decata-ni
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев