Ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски празнува днес 55-ия си рожден ден

Венцислав Мутафчийски
20.08.2020 / 15:35

Ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски празнува днес 55-ия си рожден ден. Директорът на Военномедицинската академия е роден в Дупница и завърша медицина в Медицинския университет в София през 1990 г., а от година по-рано е офицер в българската армия.

От 2017 г. е временно изпълняващ длъжността началник на Военномедицинска академия. В края на февруари стана началник на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса след като епидемията настъпи и в България. Именно в това си качество той добива по-голяма популярност. Самият генерал е споделял, че тази популярност не му се харесва и не се чувства комфортно. Предпочита да е известен сред колегите си, сред пациентите си, на които е посветил живота си. А в хирургията Мутафчийски е от т.нар. светила.

След спирането на редовните брифинги на Националния оперативен щаб, често го виждаме в ролята му на медик, ръководител, който се среща с бъдещите лекари в оперативната зала.

Източник: https://www.novinite.bg/articles/191903/Gen-major-prof-d-r-Vencislav-Mutafchijski-praznuva-dnes-55-iya-si-rojden-den
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев