Дейвид Макалистър подчертава необходимостта от бърз напредък в преговорите между ЕС и Великобритания

Европейски съюз
21.08.2020 / 21:08

Изявление на Дейвид МакАлистър (ЕНП, DE), председател на Координационната група ЕС-Обединеното кралство на Парламента, след последния кръг от преговори за бъдещите отношения между Обединеното кралство и ЕС:

"Мишел Барние разказа за Координационната група на Обединеното кралство в Европейския парламент относно седмия кръг от преговори с Обединеното кралство. За съжаление, последните седмици показаха малко резултати. Измина още един месец без значителен напредък. Губейки ценно време сега с надеждата за постигането на по-добра сделка в последната минута покер игра не е полезно и потенциално е много пагубно за двете страни.

Предстои ни само няколко седмици. ЕС не залага на хазарт и няма стимул да го прави. Отново заявявам, че Европейският парламент се нуждае от време, за да разгледа подробно споразумението, преди да даде съгласието си. Краят на октомври остава солидният срок за започване на ратифициране на споразумението до края на годината. Следователно паралелният напредък по всички важни теми (равни условия, управление, риболов) е от съществено значение. Нуждаем се от справедливи икономически и социални условия, за да запазим модела си на ЕС. Това не е технократична позиция, а израз на решимостта на Европейския парламент да запази стандартите и постиженията на ЕС в много области, включително екологичните стандарти, в името и благосъстоянието на гражданите на ЕС.

Успоредно с това продължаването на ангажимента по прилагането на Споразумението за оттегляне остава толкова важно, колкото и времето. По-специално относно Протокола за Ирландия/Северна Ирландия и правата на гражданите".

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
Снимка: sliven.net
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев