Иван Гешев: Прокуратурата няма да спре да работи

Иван Гешев
24.08.2020 / 11:31

Прокуратурата не може и няма да спре да работи. Това заяви главният прокурор на България Иван Гешев на националното съвещание на прокуратурата, което се провежда в резиденция "Бояна".

На събитието са поканени президентът, премиерът, депутати и др. Темата на разговорите е "Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед предотвратяване на риска от тежко нарушение на върховенството на закона съгласно чл.7 от Договора за Европейския съюз".

"Наричат ни мафия, защото внесохме в тъмнината светлина. С дела, не с думи. Мафия сме, защото решихме проблема с телефонните измами, намалихме кражбите и грабежите. Правим всичко възможно хората да живеят без страх. Защото по уведомление на прокуратурата са замразени над 3 млрд. лева. Защото спряхме процеса България да се превърне в бунище, защото арестувахме наркопласьори, които тровят децата ни, включително и закрилящите ги служители от най-високите нива на правоохранителната система, защото за пръв път от демократичните промени повдигнахме обвинения на действащ министър и зам.-министър и на още куп чиновници от нивата на държавната йерархия", каза Иван Гешев.

"Ние сме лоши за лошите, но сме добри за българските граждани, които ни плащат заплатите и уплашихме онези, които не искат законът да е еднакъв за всички", добави Гешев.

Източник: Труд
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев