Иван Гешев: Наричат ​​ни мафия, защото не допускаме двойни стандарти

Иван Гешев
24.08.2020 / 14:37

Прокурори от цялата страна се противопоставиха на опитите за политическа намеса в работата на прокуратурата. Това се случи в рамките на националната среща, целяща да поддържа независимостта на прокуратурата. Срещата се проведе в резиденция Бояна и бе свикана от генералния прокурор на страната Иван Гешев.

"Наричат ​​ни мафия, защото показахме, че няма да допуснем двойни стандарти - един вид стандарти за милиардери и хора с политическо влияние и други стандарти за останалите хора. Наричат ​​ни мафия, защото решихме проблема, свързан с телефонните измами и намалиха броя на кражбите и грабежите с 20% от началото на годината ", посочи в обръщението си към прокуратурата генералният прокурор Иван Гешев, информират репортери на БНР. В своите изказвания прокурорите категорично осъдиха опитите за посегателство върху независимостта на прокуратурата, нарушаването на разделението на властите и призивите за реформи от страна на политиците, чиято задача е „да превърне прокуратурата в зависимост”. Заседанието завърши с приемането на съвместна декларация в защита на независимостта на прокуратурата.

Пристигането на прокурорите на събранието беше придружено от протест на младежката организация на „Да, България!“ партия срещу главния прокурор, който скандира „Мафия“ и „Оставка“.

Източник: БНР
Снимка: БТА, архив
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев