Авиокомпанията "Ryanair" ще намали по-малко работни места от очакваното

Самолети "Ryanair"
24.08.2020 / 17:00

Авиокомпанията "Ryanair" планира да съкрати значително по-малко работни места, отколкото първоначално беше изчислено, след като повечето му пилоти и кабинният екипаж се съгласиха да плащат съкращения, заяви високопоставен изпълнителен директор.

Първоначално бюджетната авиокомпания заяви, че ще трябва да намали 3000 длъжности в резултат на пандемията на коронавирус, която приземява полетите с месеци.

Авиационната индустрия също продължава да бъде засегната от карантинните ограничения, наложени в резултат на кризата COVID-19.

Много авиокомпании обявиха планове за освобождаване на работни места поради пандемията - включително easyJet, който иска да загуби 4500 служители, въпреки че това вероятно ще бъде прекъснато поради споразумения за договори за непълно работно време и неплатен отпуск.

British Airways също потвърдиха по-рано този месец, че прави над 10 000 работници съкратени.

Но Ryanair сега преразгледа своята оценка на загубата на работни места, след като 97% от пилотите и повече от 90% от кабинния екипаж са се регистрирали да плащат съкращения и промени в работната практика.

Директорът на операциите на авиокомпанията Нийл Макмахон каза: „Все още не сме финализирали броя, първоначално казахме, че ще има 3000 съкращения, но успяхме да намалим това значително.

"Най-общо казано, те (пилоти и кабинен екипаж) разпознават мрачната ситуация, в която се намираме, и те бяха прагматични."

Той и неговият сътрудник Даръл Хюз каза, че броят на уволненията ще зависи от зимните резервации и от това колко прекъсват пандемията през следващата година.

Ryanair увеличи полетите до 60% от нормалното си разписание този месец след възобновяване на услугите през юли.

Г-н Хюз каза: „Авиокомпаниите отдавна разчитат на бизнес трафика, посещаването на приятели и роднини и може би по-стар несемеен пазар за пътуване през септември, октомври, ноември.

"Голям е въпросът какво ще бъде това ниво на търсене, но в момента не изглежда добре."

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: Ryanair
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев