Муки завежда дело за поругаване на паметта на великата Стоянка Мутафова

Мария Грубешлиева-Муки
25.08.2020 / 13:34

Среща с адвокат за дело срещу съпругата на Рашко Младенов - Милена Нейова, спретнаха Мария Гурбешлиева и мениджърът й Евгени Боянов. Срещата с популярен адвокат се случи, след като Евгени и Муки се върнаха от гробищата, където всеки ден ходят да поднасят цветя на гроба на Стоянка Мутафова.

Въпреки мъката от загубата на майка си Муки изглежда в перфектна форма с маникюр и грим, но прави впечатление че е започнала да пуши. Двамата с Евгени Боянов решиха да заведат дело срещу Милена Нейова, жената на Рашко Младенов, тъй като има нарушение на авторски права относно книгата, която Милена написал за актрисата -"Стоянка Мутафова - смях и сълзи". В нея са събрани интересни интервюта правени буквално през последните месеци от живота на Стоянка. В тях тя реди изумителни случки, които малко преди смъртта й достигат до изключителна откровеност. Томчето излиза по времето, когато Мутафова вече е между небето и земята, а Муки е в тотален шок от предстоящата загуба. Тя е възмутена и от корицата, на която има рисунки от Рада Миладинова - дъщерята на Мартина Вачкова.

"Трябва да си уредим отношенията с тези хора. Стояна беше много фин човек и никога не говореше за пари. Затова често се получаваше с нейните камъни по нейната глава. И ако не е поискала хонорар, те трябваше да й предложат така е редно, така се прави, а не да се възползват от възпитанието й", ядосва се Муки. Самата тя написа книга за майка си "Добър вечер, столетие мое“.

"Случвало се е дори да я крия, когато Милена я търсеше по телефона, но майка ми не желаеше да откаже на Рашко - чувстваше се свързана с него. Когато донесоха книгата видяхме, че в нея има много глупости. Стояна не я хареса. А после влезе в болницата и на никого от нас не му беше до книги", обяснява Грубешлиева.

С днешна дата, след като няколко писма, които са изпратени до Милена Нейова и Рашко Младенов, Евгени Боянов и Мария Грубешлиева завеждат дело, с което ще си търсят правата в съда. Евгени е човекът, който след кончината на Стоянка Мутафова се грижи за делата на дъщеря й, пише още "Хотарена".

Източник: https://www.novinite.bg/articles/192042/Muki-zavejda-delo-za-porugavane-na-pametta-na-velikata-Stoyanka-Mutafova
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев