Затвориха за туристи остров Бали до края на годината заради коронавируса

Остров Бали
25.08.2020 / 15:25

Индонезийският остров Бали няма да отвори отново за чуждестранни туристи тази година поради опасения от коронавирус.

Властите на популярната ваканционна дестинация по-рано заявиха, че чуждестранните посетители ще могат да се върнат от следващия месец. Но планът е отхвърлен от тревогите относно индонезийските зачестили случаи на Covid-19. Този ход поднови тревогите относно въздействието върху жителите в икономика, силно зависима от туризма.

Милиони чужденци летят до Бали всяка година в търсене на пусти плажове, терасовидни оризови полета и разперени индуистки храмове.

Но броят им е намалял рязко, след като Индонезия затвори границите си за нерезиденти, като други страни, които се борят с пандемията.

От края на юли островът се обръща към домашни посетители, за да помогне на разрушената си туристическа индустрия, сърцето на местната икономика, отварянето на плажове, храмове и други забележителности на местните пътешественици.

Но хотели и ресторанти се борят за оцеляване, като много курортни работници се връщат у дома в селата и малките градове, за да спечелят доход.

"Ситуацията в Индонезия не е благоприятна за разрешаване на международни туристи да посещават страната, включително Бали", заяви в скорошно изявление управителят на острова Уейън Костер.

В изявлението не се уточнява кога Бали ще се отвори отново за чуждестранни пътници, но заяви, че Индонезия няма да бъде отворена за международни туристи „до края на 2020 г.“.

Губернаторът заяви, че повторното отваряне ще изисква "предпазливост" и внимателна подготовка, защото провалът може да навреди на възстановяването и репутацията на острова.

Бали е отчел 4,576 коронавирусни инфекции и 52 смъртни случая към понеделник.

В цялата страна Индонезия е отчела повече от 155 000 коронавирусни инфекции и най-малко 6 759 смъртни случая - най-голям брой смъртни случаи в Югоизточна Азия. Експертите смятат, че цифрите биха били по-високи, ако имаше повече тестове.

Източник: BBC News
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев