Пет екипа на Общината реагират на сигнали след бурята в София

Дъжд в София
25.08.2020 / 18:03

Силна буря с градушка и гръмотевици засегна северната и западната част на Столичната община.

Без ток за кротко е останал район "Витоша", съобщиха от пресцентъра на Общината. Във Владая пък нямаше и мобилна мрежа, разказаха слушатели на БНР.

Пет екипа на аварийното звено на Столичната община извършват обходи на терен и имат готовност да реагират на сигнали заради дъжда. Сигнали могат да се подават на тел. 112.

Проливният дъжд, придружен с гръмотевици, наводни частни имоти и мазета в столицата. Засегнати са районите "Нови Искър", - "Люлин", "Надежда", "Обеля", "Овча купел", "Триадица" и "Витоша". Пет екипа на аварийното звено реагират на сигнали, каза пред „Хоризонт“ Веска Георгиева - директор на Столичния инспекторат.

"По данни на метеоролозите към 16 часа може пак да превали. Фирмите по-чистотата имат разпореждане от нас да метат шума и наноси върху решетките. Най-хубавото е, че отводнителната система поема. Има наводнен двор на едно място. Има вода в двора на училището в Нови Искър, където има ремонт. Нямаме информация за проблеми с подлезите и метрото“, посочи Георгиева.

Красимир Димитров, който е директор на звеното за аварийна помощ към Столичната община, заяви:

"Нямаме сигнали, но имаме екипи, които правят обходи. Имаме завиряване на места, където не може водата по-бързо се оттече - например "Черни връх" и "България". Имаме и в "Люлин", "Сливница" и т.н. Водата е на облак, преминава с леки градушки. Проверяваме си и подлезите, критичните участъци - Южната дъга, "Цар Борис Трети" - там където има оттоци, които са ни проблемни".

След поройния дъжд протестиращите на Орлов мост отстраниха щетите по палатките, които не се оказаха големи.

„Нищо няма да ни спре, продължаваме до оставката на мутрите, такъв дъжд няма как да ни уплаши“, каза пред БНР един от протестиращите.

Още снимки от новината

Разчистване на последствията от дъжда в София

 

Източник: БНР
Снимки: БТА
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев