Акценти от деня в Сливен

Сливен
25.08.2020 / 21:01

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски и управителят на “В и К – Сливен“ЕООД инж. Севдалин Рашев, заедно с колегите си от Ямбол, участваха в среща с министъра на околната среда и водите Емил Димитров. Повод за срещата, състояла се на 24 август в Ямбол, бяха проблемите, породени от голямото засушаване, за осигуряването на нормално водоснабдяване в двете области и мерките за отстраняването им.

Емблематичната за Сливен Кръстова чешма е изцяло обновена. Инициативата е на общински съветници и младежи от ГЕРБ. Боядисани са стените на заслона над чешмата, колоните и цялата конструкция. На мястото на изпочупените пейки са поставени нови, изработени от младите хора и общинските съветници. Инсталирани са и кошчета за смет. Визията на чешмата допълват и три нови икони.

Съвместен екип на РЗИ и ОД на МВР извърши проверка на 22 август в заведение в сливенското село Калояново. По време на проверката се е провеждало сватбено тържество с участието на десетки гости. Здравните инспектори са констатирали, че собственикът на заведението не е създал необходимата организация за спазване на противоепидемичните мерки, разпоредени със заповед на министъра на здравеопазването. Съставен му е акт за нарушение. В РЗИ е образувана административно-наказателна преписка.

Дирекцията на Природен парк „Сините камъни“ стартира кампания за „осиновяване“ на туристически пътеки, кътове за отдих, заслони и други туристически обекти на територията на парка. През последните няколко години бяха ремонтирани общо 55 км туристически пътеки, обнови се парковата инфраструктура, включваща погледни площадки, детски кът „Кълвача”, Алея на здравето, детски съоражения, мостове, маси и пейки , заслони, кътове за отдих, огнища, чешми и т.н. Поддръжката на новите обекти изисква постоянна грижа, за да може те да са винаги в добро състояние и да радват туристите.

Проектът „Завръщане в миналото“ на фондация „Добродетел“ продължава с още интересни събития. На 27 август от 19:00 ч. пред галерия „Седем“ започва инициативата „Две следи“, в която ще се слеят красотата на сливенските пейзажи и звуците на китара. В концерта ще участва талантливата изпълнителка Мария Караиванова.

Графа идва с Джуниър Бенд за концерта си на крепост „Туида“ в Сливен на 12 септември. Влади Ампов е избрал талантливи момичета и момчета от Джуниър Бенд да погряват концертите от предстоящата му лятна музикална обиколка в страната, в която е включен и Сливен. Съвсем скоро се очаква и премиерата на видеото към версията на „Ти грееш“ с Джуниър бенд.

С детски игри и посещение на волиерата в Сливен ще бъде отбелязан Международния ден на лешояда. Това ще стане на 1 септември от 10:00 часа пред сградата на Природозащитен Туристически център „Сините камъни“ (сградата до пазара на бул. „Цар Симеон“ 1Б). Сред забавления и игри, децата ще научат нови неща за живота на лешоядите.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев