Българското министерство на туризма излъчва три реклами за популяризиране на малко известни места в България

Природа
26.08.2020 / 17:06

Министерството на туризма започна излъчването на първите три реклами, направени заедно с представители на Асоциацията на водачите в България, съобщиха от министерството.

Инициативата за популяризиране на малко известни места и туристически обекти е в изпълнение на ангажимента, поет от вицепремиера и министър на туризма Мариана Николова пред водачите по време на работна среща с тях в края на юли. Целта е да се насърчи работата и търсенето на местни водачи, които са една от най-силно засегнатите професии в сектора поради пандемията COVID-19.

Кампанията включва заснемането на 20 видеоклипа, представящи по-малко известни дестинации и културно-исторически паметници в България, но с голям потенциал за развитие. Във видеоклиповете гидовете разказват интересни факти за места и забележителности, които са с ниска посещаемост от български и чуждестранни туристи.

Първото видео показва част от неземната красота на Източните Родопи - каньонът и долината на река Арда. Това е едно от най-живописните места у нас, което започва да набира популярност през последните две години.

Вторият видеоклип е посветен на ротондата "Свети Георги" в София. Стотици жители и гости на столицата минават покрай него всеки ден, но малцина са влезли в него, за да видят петте слоя стенописи. Ротондата се смята за най-старата запазена сграда в София, която е построена в началото на IV век.

Третото видео от тази поредица е посветено на малко позната гробница край хасковското село Александрово. Размерът му е впечатляващ, а стенописите в него са добре запазени. До него се намира Музеят на тракийското изкуство, в който се помещава едно от първите обработени злато в света.

Тази кампания ще създаде интригуваща поредица, интересна сама по себе си. С течение на времето той може да бъде допълнен с повече епизоди от различни места и през различни сезони. Предметите бяха заснети по професионален и красив начин. По този начин целта е да се укрепи имиджът на България като великолепно място, изпълнено с много места за пътуване. Сайтовете и местата за заснемане се избират в тясна координация с екскурзоводите.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев