Ямболски села без чешмяна вода от два месеца

Вода
27.08.2020 / 13:09

От близо два месеца в няколко ямболски села вода до чешмите не достига. Причината е в непрекъснатите аварии по 20 - километровия тръбопровод, който е на повече от 50 години.

Около 1000 души в селата Драма, Крумово и Миладиновци страдат от липса на питейна вода. С проблема са запознати както управителят на ВиК - Ямбол, така и кметът на община Тунджа, който от своя страна изпрати сигнал до областния управите министъра на Регионалното развитие с искане за подмяна на водопровода. Вода в кладенците има, проблемът е в състоянието на водопровода, категоричен е кметът Георги Георгиев

Етернитовите тръби на всеки три метра имат гумени уплътнения, те са сто пъти изсъхнали и практически ги няма, значи на всеки три метра тече. Специално на група Драма загубата е 95 процента, 5 процента стига до хората. И непрекъснато търсят и правят аварии, това е всеки ден.

В писмото до регионалния министър е посочено, че има разработен проект, а необходимите средства за подмяната на водопровода са около 3, 5 млн. лева.

Източник: БНР
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев