Измама в Несебър: Обменят пари на чужденци с излезли от употреба банкноти

Излезли от употреба 100 лева
27.08.2020 / 13:14

За нов вид измама по Черноморието сигнализираха потърпевши в социалната мрежа Facebook.

Служителка в Несебър сподели, че за втора път в рамките на една седмица, чуждестранен турист е пробвал да плати с излезли от обръщение 100 лева. При първия случай жената е помислила, че искат да я измамят, но при втория клиентът видимо се е притеснил.

„Поисках отново да ми ги покаже и ги снимах. Бяха му „обменили“ 5 такива по 100 лева, чисто нови и не прегъвани! Бяха му дали и малко истински по 50 и по 10 лева.“, споделя още тя.

Потребители коментират под предупреждението, че са ставали свидетели на подобна измама и според тях това било практика в Несебър.

„Явно няма да се променят нещата, толкова е тъжно. Аз също съм ставала свидетелка как чейнчаджии и полицаи „играят“ заедно и накрая изгониха горкия човечец и еврото му взеха, и левовете.“

„Много често ми се е случвало турист да даде такива банкноти през годините, обикновено обменили на улицата за курс с 1 стотинка повече от лицензираните бюра. Тъжно. Едва ли в чейндж бюро са му ги дали.“

Туристически представители коментират, че изрично предупреждават летовниците за този вид престъпление и въпреки това редовно имало измамени.

Източник: https://www.iskra.bg/izmama-v-nesebar-obmenyat-pari-na-chuzhdentsi-s-izlezli-ot-upotreba-banknoti/
Снимка: Десислава Георгиева, Facebook
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев