Новият ръководител на НСО ген. Емил Тонев встъпи в длъжност

Румен Радев и Емил Тонев
28.08.2020 / 15:11

Новият ръководител на Националната служба за охрана /НСО/ бригаден генерал Емил Тонев встъпи в длъжност. Той получи пагоните си от президента Румен Радев на специална церемония на „Дондуков 2“, предаде „Dnes.bg“. Държавният глава определи назначението на Емил Тонев като напълно закономерно и като заслужен етап в неговото професионално развитие.

Радев обяви, че Тонев поема службата във важен момент, наситен с много предизвикателства. Той изрази увереност, че с неговия професионален опит и изявени лидерски качества ще се справи успешно с важните и отговорни задачи, които стоят пред НСО. Президентът подчерта, че очакванията към Тонев са големи. И допълни, че разчита, че той ще бъде принципен и всеотдаен в изпълнението на тази високоотговорна мисия. Радев е пожелал на Тонев здраве и сили за реформиране и модернизиране на Националната служба за охрана.

От своя страна бригаден генерал Емил Тонев е обявил, че се надява със своя професионален и житейски опит да оправдае гласуваното му доверие. Той е подчертал, че предизвикателствата пред НСО наистина са големи, защото има голямо текучество на кадри, постоянен недостиг на средства и чести законодателни промени. Въпреки това обаче НСО изпълнява на висота своите задължения.

Тонев е казал още, че само с работата в екип може да се постигнат заложените цели и да се запази високо нивото на Националната служба за охрана.

На церемонията е присъствала и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Източник: https://www.iskra.bg/noviat-rakovoditel-na-nso-gen-emil-tonev-vstapi-v-dlazhnost/
Снимка: Президентство
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев