Протест пред полицията в Дупница

Протестът пред полицейското управление
30.08.2020 / 14:37

Превозвачи с джипове към Седемте рилски езера се събраха тази сутрин пред полицейското управление в Дупница в защита на свой колега.

Те искат той да бъде пуснат от арест, където е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане и опит да прегази полицай в района на лифта на Седемте рилски езера вчера, но това според колегите на шофьора не отговаря на истината

Към 10:30 ч. част от групата си тръгна, но се очакват да пристигнат още от района лифта в курорта Паничище.

Превозвачите казват, че ще са пред управлението, докато колегата им не бъде освободен. По тяхната версия той е бил подгонен от бял джип с благоевградска регистрация и без никакви отличителни знаци, уплашил се и тръгнал надолу с джипа, казаха свидетели.

Туристи не сме возили, бяхме в гората за гъби, вместо да търсят изчезналия Янек Миланов, те се занимават с нас, коментираха още те.

Говорителят на областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка каза, че в събота на Паничище е имало инцидент, при който е задържан 32-годишен мъж. Той не се е подчинил на полицейско разпореждане и е направил опит да прегази полицай. По случая е образувано досъдебно производство

От 13 август движението на джипове в района на Седемте рилски езера и в района на лифта е забранено по нареждане на министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

 

Повдигнато е обвинение

От Районна прокуратура - Дупница съобщиха днес, че е привлечен в качеството си на обвиняем И. Л. (на 32 години) за извършено от него престъпление по чл. 325, ал. 3, пр. 2 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 от НК.

Досъдебното производство е образувано затова, че на 29.08.2020 г. в района на к.к. „Паничище“, при управление на МПС е осуетил проверка от страна на орган на властта – служител на ОДМВР гр. Кюстендил, изпълняващ задълженията си по охрана на обществения ред, съпроводено със съпротива, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Понастоящем обвиняемият И.Л. е задържан за срок до 72 часа. Налице е висока обществена опасност на деянието и наличието на реална опасност същият да извърши и други престъпления, както и да се укрие.

Източник: БНР
Снимка: Кирил Фалин
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев