Българският премиер Бойко Борисов ще вземе участие в стратегически форум в Словения

Бойко Борисов
31.08.2020 / 09:13

Премиерът Бойко Борисов ще участва днес, 31 август, в Стратегическия форум в Блед, Словения, съобщи правителствената пресслужба.

За 15-та година събитието събира държавни и правителствени ръководители, външни министри и представители на международни организации, за да обсъдят засилване на регионалното сътрудничество и възможности за преодоляване на последиците от пандемията. Тазгодишният форум е озаглавен „Предизвикателства и възможности за света след COVID-19; Съседи-региони-глобален свят - партньори или съперници?

По време на събитието в словенския град премиерът Бойко Борисов ще вземе участие в дискусията „Европа след Brexit и COVID-19“, която ще обсъди актуални теми от европейския дневен ред, както и предизвикателствата, пред които са изправени страните в региона и начините за бързо икономическо и социално възстановяване след пандемията.

От създаването си през 2005 г. Стратегическият форум на Блед се превърна във важна платформа за дискусии в региона на Югоизточна Европа.

Участниците в 15-то издание на форума в Словения ще включват премиерите на Чешката република, Полша, Унгария, Хърватия, Италия, президентът на Сърбия, управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева и президентът на МОК, Томас Бах. На събитието ще присъстват и върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, заместник-помощникът на държавния секретар на САЩ Матю Бойс и специалният представител на ЕС за диалога между Белград и Прищина Мирослав Лайчак. Домакин на форума са словенският външен министър Ангела Логар и словенският президент Борут Пахор.

Тази година форумът в Словения се организира под формата на смесено събитие, съчетаващо присъствие на високо ниво и участие чрез видеоконференции.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев