Депутатите ще проведат тази седмица дискусии относно дългосрочния бюджет на ЕС, правата на човека и Covid-19

Европейски парламент
31.08.2020 / 13:01

Депутатите ще проведат тази седмица дискусии относно дългосрочния бюджет на ЕС, правата на човека и Covid-19.

Бюджетната комисия ще обсъди във вторник преговорите за дългосрочния бюджет на ЕС, реформата на източниците на доходи в ЕС и плана за икономическо възстановяване на Covid-19.

Комитетът по околната среда ще бъде актуализиран за най-новото за Covid-19 в сряда от д-р Андреа Амон, директор на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията, членовете на комисията ще гласуват за актуализация на Механизма за гражданска защита на ЕС, който помогна за създаването общ резерв на ЕС за медицинско оборудване като вентилатори като част от отговора на ЕС на коронавирусната пандемия.

Членовете на ЕП от подкомисията по правата на човека ще обсъдят положението с правата на човека в Демократична република Конго с д-р Денис Муквеге, носител на наградата за Сахаров за 2014 г. и Нобелова награда за мир за 2018 г., в понеделник. Д-р Mukwege получава заплахи за смърт за осъждане на нарушения на правата на човека и сексуално насилие над жени, както и неотдавнашната вълна от убийства в страната му.

В сряда комисията по граждански свободи ще гласува доклад за прилагането на националните стратегии за интеграция на ромите, целящ борбата с негативното отношение към хората с ромски произход в Европа.

На следващия ден комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите ще обсъди възможностите и предизвикателствата, породени от новите технологии, включително изкуствения интелект, и как ЕС трябва да регулира тези области.

За да повиши осведомеността относно рака в детството, Европейският парламент ще участва в Месеца на осведомеността за рака при децата, като освети сградата си в Брюксел със злато през първата седмица на септември. Борбата с тази болест е приоритет за ЕС. През юни Парламентът създаде специална комисия за борба с рака.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
Снимка: sliven.net
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев