Мая Манолова ще се яви на изборите с партньорска мрежа

Мая Манолова
31.08.2020 / 14:46

Бившият омбудсман Мая Манолова ще се яви на следващите парламентарни избори с партньорска мрежа на своята гражданска платформа„Изправи се.БГ“.

В широкото обединение ще се включат граждански организации, инициативни комитети, регионални и сдружения и организации. По думите на Манолова, в обединението ще влязат и партии извън статуквото, граждани и експерти:

„Всички ние се обединяваме около меморандум за демонтиране на едноличния режим, за ревизия на едноличната власт и за увеличаване на доходите на българските граждани. Не, няма да правим партия. Ние ще се явим като партньорска мрежа, широко обединение, широка анти-Борисов коалиция“ каза Мая Манолова.

Партньорската мрежа застава зад исканията на антиправителствените протести и предлага пакет от икономически мерки за постигане на минимален доход от 1000 лева на месец, безплатен интернет и таблет за всеки ученик, безплатни детски градини и достъпно здравеопазване без доплащане.

Партньорската мрежа около Мая Манолова се обявява също и за закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура.

Сред първите, заявили подкрепа за Мая Манолова, са майките от инициативата „Системата ни убива“, Движение България на гражданите и „Движение 21“ на Татяна Дончева. Форматът остава отворен, а членовете на партньорската мрежа започват обиколки в цялата страна за набиране на съмишленици.

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев