Български русофили подготвят политически проект

Николай Малинов
20.09.2020 / 12:01

Националното русофилско движение проведе общо събрание, на което беше приета нова стратегия до 2024 г., предаде ТАСС. Освен създаването на международна русофилска организация, българските русофили обсъждат и създаването на проект на политическа партия.

Николай Малинов бе преизбран за председател. Той каза, че 16 от техните активисти са били арестувани миналата година. Прокуратурата инспектира всички 240 техни структури, обединявайки 35 000 членове.

Културната русофилия не може да бъде нито лява, нито дясна, нито либерална, така че различни социологически проучвания показват, че около 80% от българите се определят като русофили, каза Малинов.

Коментирайки антиправителствените протести, призоваващи за оставка на правителството и главен прокурор Иван Гешев, лидерът на движението посочи, че членовете му не участват в протестни акции. Но претърсването на прокуратурата в президентската администрация през юли доведе до масовите протести. Според Малинов хората са видели, че по време на демокрацията не са получили свобода, а са я загубили, предава БГНЕС.

Източник: БНР
Снимка: rusofili.bg
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев