Предстои: бюджет 2021 г., мерки Covid-19, Седмица на равенството между половете

Европейски парламент от 26 до 30 октомври
26.10.2020 / 16:30

Тази седмица евродепутатите ще определят приоритетите си за бюджета за 2021 г., ще обмислят как пандемията е повлияла на основните ценности и ще проведат първата Европейска седмица за равенство между половете.

 

Covid-19, върховенство на закона и възстановяване

Във вторник комисията по граждански свободи ще направи оценка на въздействието на спешните мерки за борба с Covid-19 върху основните права и върховенството на закона.

На следващия ден комисиите по бюджети и икономически въпроси на Парламента ще гласуват за укрепване на програмата InvestEU. Този фонд за периода 2021-2027 г. има за цел да осигури частни инвестиции за средносрочни и дългосрочни приоритети като цифровия преход и Зелената сделка, но трябва да бъде засилен, за да се справи с икономическото въздействие на Covid-19.

 

Бюджет на ЕС

Комисията за бюджети ще гласува в сряда приоритетите на Парламента за бюджета за 2021 г. Парламентът вече заяви, че иска повече финансиране за млади хора, изследователи, здравни работници, предприемачи, транспортна инфраструктура и сигурност.

 

Право на ремонт

В опит да насърчи култура на повторно използване, комисията по защита на потребителите на Парламента се очаква да призове в понеделник за „право на ремонт“ за потребителите. Членовете на Европейския парламент искат да улеснят системните и достъпни ремонти, да насърчат ремонта вместо замяна и да създадат по-устойчив единен пазар за потребителите и бизнеса.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
Снимка: sliven.net
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев