Криминална хроника Ямбол - 28.10.2020 г.

Полиция Ямбол
28.10.2020 / 12:11

Информационен бюлетин 28.10.2020 г.

 

В РУ-Ямбол са 2 досъдебни производства за притежание на наркотични вещества. Вчера полицейски служители спрели за проверка на 31-годишен мъж от Ямбол със съмнително поведение, който изхвърлил на земята найлонов плик с около 1 грам бяло кристалообразно вещество – метамфетамин. По-късно снощи при проверка на лек автомобил е установено, че 37-годишен пътник от Сливен държи в себе си около 5 грама метамфетамин. Наркотичните вещества за иззети по надлежен ред. Мъжете са задържани за срок до 24 часа. Разследванията по случаите продължават в рамките на образуваните досъдебни производства.

Специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност е проведена вчера на територията на 16 населени места в област Ямбол. В рамките на операцията са проверени 605 лица, 415 пътни превозни средства и 16 обекта - търговски, фирмени и части имоти.

Задържани са 3 лица за притежание на наркотични вещества. Установено е, че 32-годишен ямболия държи в себе си около 2,5 грама наркотично вещество за приготвяне на наркотичен чай за пушене. Установени са и двама мъже на 22 и 31 години, които държали в жилищата си марихуана. Разкрита е кражба от фирмен обект в село Кабиле. Незаконен добив на дърва за огрев е установен от служители на РУ- Елхово. Работата по случаите продължава.

В хода на акцията контролните органи са констатирали 80 нарушения, за които е взето отношение по административен ред, съставени са и 26 предупредителни протокола.

ОД-МВР-Ямбол
Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев