През последното денонощие болните от коронавирус в Сливенско са както следва - 5 в Нова Загора, 3 в Твърдица, останалите в Сливен

Областна администрация Сливен
28.10.2020 / 16:57

19 изследвани лица са дали положителен резултат за COVID-19 през последното денонощие в област Сливен. Сред заболелите има лекар, медицинска сестра и учител от Сливен и ученик от Твърдица, съобщиха от Областния кризисен щаб. Епидемиологичните проучвания за установяване на контактните им лица продължават.

 

Сред новите случаи 5 са в община Нова Загора, 3 – в община Твърдица, останалите – в община Сливен. Няма регистрирани огнища на работното място. Преобладаващ брой сред заболелите са работещи граждани, безконтактни на по-рано установени случаи.

 

В изолатора на спешното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ е починала 88-годишна жена, потребител в Дома за възрастни хора в Сливен. Тя е докарана с линейка от дома, със световъртеж. Установено е, че има пневмония. От РЗИ уточниха, че към момента няма данни да й е взета проба за COVID-19 и евентуално инфектиране да е станало причина за фаталния край. От община Сливен са организирали изследване на персонала в дома по метода на пуловете. Пет пула са дали положителен резултат, заради което от 23 лица от персонала са взети проби с PCR-тестове за индивидуално изследване. Очакват се резултатите. Ще бъдат изследвани и домуващите.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев