Водният проект на Сливен бе обсъден на среща в МРРБ

Чешма
14.09.2021 / 17:01

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството се състоя работна среща с представители на "Водоснабдяване и канализация - Сливен" и "Български ВиК холдинг" по актуални въпроси за водния проект, изпълняван в община Сливен.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков е заявил, че стремежът на МРРБ е да ускори процесите във ВиК отрасъла така, че водата, която се ползва за питейно-битови нужди, да бъде с необходимото качество и на приемлива цена.

По време на разговорите е бил представен напредъкът на ВиК-Сливен във връзка с изпълнявания проект за пречиствателната станция. От МРРБ уточняват, че по време на срещата е станало ясно, че се обжалва единствено обществената поръчка за довеждащия водопровод до пречиствателната станция като всички останали поръчки, свързани с изпълнение на проекта, са приключени и за обектите има издадени разрешения за строеж.

Акцент в разговорите са били затрудненията, които ВиК дружествата изпитват по отношение на нарастващите цени на електроенергията и необходимостта от намиране на решение със съвместни усилия на заинтересованите страни и институции, пише в съобщението.

Източник: БТА
Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев