Директива за минималната работна заплата: пленарно заседание за гласуване на мандат за преговори

Европейски парламент
24.11.2021 / 20:42

Евродепутатите ще гласуват в четвъртък в 9:30 часа (резултатите ще са обявени в 13:00 часа) дали да дадат зелена светлина за започване на преговори със Съвета по проекта за директива за минималните заплати.

Ако мнозинството от евродепутатите потвърдят решението, взето от комисията по заетостта и социалните въпроси в четвъртък, 11 ноември, за започване на преговори със Съвета по проекта за директива, която има за цел да осигури минимално ниво на защита на заплатите във всяка държава-членка, тогава преговорите могат да започнат като веднага след като държавите-членки се споразумеят за собствения си мандат за преговори.

Ако обаче пленарното заседание отмени решението на комисията, директивата за минималните заплати ще бъде добавена към дневния ред на следващата пленарна сесия (декември), за гласуване на проекта на текст и изменения.

 

Гласуването в четвъртък може да бъде проследено на живо чрез уебсайта на ЕП: https://www.europarl.europa.eu/plenary/en/home.html и EBS+: https://audiovisual.ec.europa.eu/en/

 

Информация за процедурата

Председателят на Европейския парламент обяви в понеделник, 22 ноември, решенията, взети от различни комисии за започване на междуинституционални преговори, съгласно правило 71 от Правилника за дейността на Парламента. Ако поне 71 евродепутати поискат гласуване на такова решение, гласуването ще бъде добавено към дневния ред по време на същата сесия.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2021 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев