Криминална хроника Сливен - 18.01.2022 г.

Полиция Сливен
18.01.2022 / 10:34

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН: За времето от 06:00 часа на 17.01.2022 г. до 06:00 часа на 18.01.2022 г.

 

Извършват се засилени проверки от екипи на ОДМВР-Сливен за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с увеличаване броя на регистрираните случаи на COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването в областта. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

Полицейски екипи извършват проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 33 проверки на обекти и лица. Няма установени нарушения.

Сливен: 49-годишна жена е задържана с 93 дози наркотик при операция на полицията в Сливен. На 17 януари е проведена специализирана операция по установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества. Извършени са проверки в град Сливен и малките населени места в общината. В село Сотиря служители на участък „Петолъчка“ са установили жена на 49-години. В нея са намерени и иззети 93 опаковки, съдържащи зелена листна маса с тегло около 50 грама, която при полевия тест е реагирала положително за наркотично вещество. Жената е задържана с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

В РУ-Сливен е задържана непълнолетно момиче от село Камен, за притежание на 2 опаковки наркотично вещество. По случая е образувано досъдебно производство.

Служители на участък „Запад“ са установили 26-годишен мъж от село Самуилово, водач на лек автомобил „Субару“, да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена в 20,00 часа в град Кермен. Водачът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

Котел: Разкрити взломни кражби и установени нарушения по Закона за движение по пътищата при операция на полицията в село Градец. От 12 до 15 януари на територията на участъка са извършени проверки на лица, превозни средства, търговски обекти и части домове. Операцията е с цел превенция и гарантиране на добър обществен ред и сигурност, установяване и задържане на лица, извършили или подготвящи извършването на правонарушения, предотвратяване и разкриване на груби нарушения на ЗДВП и осъществяване на административен контрол по спазване Наредбата на община Котел. По време на операцията са разкрити две престъпления, извършени в село Градец- кражба на музикална уредба от частен дом и кражба на стоки от магазин за дрехи. Извършителите са задържани. Откраднатите вещи са иззети и предадени. Работата по досъдебните производства продължава.

Констатирани са 11 нарушения, съставени са актове и фишове за нарушаване на ЗДвП. Съставени са 6 протокола за предупреждение, за случаи на нарушаване на обществения ред.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РСПБЗН-Сливен са се отзовали на 4 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Отстранени са паднали клони върху лек автомобил в местността Хисарлъка край Сливен. Поради силния вятър и опасност от падане е отстранена ламарина от покрив на жилищен блок в сливенския квартал „Ст.Заимов“. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в комин на къща в град Сливен и сухи треви в землището на село Мечкарево.

ОД-МВР-Сливен
Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2022 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев