Криминална хроника Сливен - 28.11.2022 г.

Полиция Сливен
28.11.2022 / 10:17

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН: ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06:00 ЧАСА НА 25.11.2022 Г. ДО 06:00 ЧАСА НА 28.11.2022 Г.

 

Сливен: 2 килограма марихуана са иззети при специализирана операция на полицията в град Сливен. Акцията е проведена в края на миналата седмица по утвърден план от началника на Районно управление и е осъществена на територията на града. В хода на операцията в кв. „Дружба“ е извършена проверка на лек автомобил „Сеат“, управляван от мъж на 34 години от Сливен. В него е намерен и иззет плик, съдържащ суха листна маса с тегло 2 килограма, която при теста е реагирала на марихуана. Мъжът е криминално проявен, задържан е с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

По време на операцията са извършени множество проверки на превозни средства и лица, като при една от тях е установено притежание на наркотик от 18-годишно момче. Проверката е извършена на бул. „Хр.Ботев“. Иззето е пликче, съдържащо около 3 грама марихуана. Момчето е криминално проявено, задържано е с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ-Сливен е образувано бързо производство за управление на нерегистрирано МПС. На 25 ноември, в 10:16 часа, на бул."Хаджи Димитър" в град Сливен, е извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от жена на 35 години от същия град. Полицейските служители установяват, че автомобилът е със служебно прекратена регистрация.

Служители на РУ-Сливен работят по заявена кражба от имот в сливенския квартал „Надежда“. Приз нощта на 26 срещу 27 ноември неизвестен извършител е проникнал с взлом в имота и е извършил кражба на парична сума в размер над 3000 лева. Извършен е оглед, предприети са процесуално-следствени и издирвателни действия. По случая е образувано досъдебно производство.

Котел: Ръководството на РУ-Котел е разпоредило серия от операции по противодействие на битовата престъпност, нерегламентирана търговия с тютюневи изделия, продажба на алкохол на малолетни и присъствието им на обществени маста след 22:00 часа без придружител. През почивните дни са извършени проверки на питейни завадения , търговски обекти, игрални зали и частни домове на територията на РУ-Котел. Установени са 5 малолетни и непълнолетни на обществени места след 22:00 часа без придружител. На родителите са съставени протоколи за предупреждение. Санкционирани са нарушения на ЗДвП и ЗБЛД.

Един ловец е установен с положителна проба за алкохол по време на проверка на 27 ноември. От 06:00 до 15:00 часа на 27 ноември са извършени съвместни проверки от екипи на РУ-Котел и РДГ-Сливен в землището на град Котел, относно правилното носене на оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. Проверени са 32 ловци, излезли на ловен излет. Един е показал положителна проба за алкохол 0,63 промила. Съставен му е акт по ЗОБВВПИ. С цел превенция на ловните групи са съставени протоколи за предупреждение. По време на операцията е установено превозване на дърва за огрев без превозни документи и контролна марка. Дървата са превозвани в лек автомобил „Сеат“, управляван от 54-годишен мъж от град Котел. Относно констатираните нарушения по Закона за горите е взето отношение от служителите на РДГ.

Нова Загора: Управление на нерегистрирано моторно превозно средство е установил полицейски екип, извършващ обход и контрол в малките населени места на община Нова Загора. На 25 ноември, в 17:00 часа, в село Асеновец, е спрян за проверка 22-годишен жител на село, водач на мотопед „TGB“. Проверката установява, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред. По случая е образувано бързо производство.

Кражба от частен дом в село Баня разследват служители на РУ-Нова Загора. На 27 ноември е получено заявление от собствениците на имота. За времето от 17 до 27 ноември неизвестен извършител е проникнал във временно необитаемото жилище и е извършил кражба на моторен трион „ЩИЛ“ на стойност около 600 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РСПБЗН-Сливен са се отзовали на 4 сигнала за произшествия в дните от 25 до 28 ноември. Оказана е техническа помощ при 2 от сигналите. Своевременно е ликвидиран пожар, без да причини преки щети, възникнал в сухи треви в землището на село Дядово.

На 26 ноември, в 22:18 час, е получен сигнал за запалено, намиращо се в парка на село Самуилово, близо до читалището. В гасенето се включват 3 екипа на РСПБЗН-Сливен, кметът и жители на селото. Пожарникарите са използвали техника при ликвидиране на пожара, подпомогнати с техника и инструменти на кметството. Поради особеностите на дървото (много голямо, кухо и с множество хралупи), същото е разрязано на няколко части, които са гасени поотделно. Гасителните дейности са продължили до сутринта на 27 ноември. Пострадали няма. Не са причинени преки материални щети. Причината за пожара е в процес на установяване.

ОД-МВР-Сливен
Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2023 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев