Гълъб Донев: МС не е изразявал позиция, че страната ни е "пред война"

Служебният премиер Гълъб Донев в НС - 29 ноември 2022 г.
29.11.2022 / 19:44

Министерският съвет не е изразявал позиция, че страната ни е "пред война", каза по време на парламентарния контрол служебният премиер Гълъб Донев. Въпросът към него беше зададен от лидера на БСП Корнелия Нинова, по повод заявената позиция от говорителя на служебното правителство Антон Кутев, който преди седмица в интервю за предаването "Неделя 150" на БНР, каза, че когато ситуацията е пред война са необходими оръжия.

"Не съм изненадан от вниманието, с което следите медийните изяви на господин Антон Кутев. Сигурен съм, че интересът ви към него е продиктуван единствено и само от чувството за дълг и отговорност пред българските избиратели… Министерският съвет следи внимателно развитието на военния конфликт между Русия и Украйна и оценява рисковете и заплахите пред националната сигурност.

Българското правителство, макар и служебно - с друго в момента не разполагаме, прави необходимото, за да бъде готова държавата ни за адекватна реакция в случай на ескалация и разширяване на конфликта. Министерският съвет не взема решения дали и какви оръжия да закупува. Министерският съвет изпълнява взетите от Народното събрание решения за модернизация на българските въоръжени сили", коментира служебният премиер.

В пленарната зала Донев заяви още, че следи диалога между политическите партии в парламента и припомни на присъстващите в залата, че българските граждани очакват редовно правителство: "Излъчено от подкрепящо го парламентарно мнозинство. Да се надяваме това да се случи възможно най-скоро".

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2023 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев