Камбанарията на Ямболския храм „Св. Георги" се нуждае от спешен ремонт

Ямбол
18.03.2023 / 17:30

Камбанарията на Ямболския храм „Св. Георги" се нуждае от спешен ремонт. За да бъде подменено дървеното стълбище са необходими около 20 хил. лева.

Църковният храм в най-стария ямболски квартал Каргон е възстановен след опожаряване през далечната 1881 година. През годините църквата многократно е била ремонтирана, като в повечето случаи средствата са събирани чрез дарителски кампании, разказва отец Стоян.

"Ямболлии не веднъж са помагали на нашите инициативи, благодарение на тях оправихме покрива, надяваме се да помогнот и сега.

Купулът и фасадата на камбанарията са рементирани преди няколко години, но дървеното стълбище в нея е в окаяно състояние. От Църковното настоятелство имат готов проект за нова конструкция.

"Ще бъде всичко метално вътре, само площадките ще са от дърво, но ще бъдат греди- дебели, здрави, за да издържат на времето."

От църковното настоятелство се надяват ремонтът да стане факт още преди Великден.

"Не говорим само за парични средства. Ако някой може да предостави и материали, ще бъдем благодарни. Убедени сме, че и това дело ще приключи по най- добрия начин."

Източник: Радио/TV 999
 
 

Copyright © 2008-2023 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев