EYE2023 онлайн: участвайте и изразете идеите си за Европа

Младежката конференция EYE2023 насърчава обмена на идеи за бъдещето на Европа © European Union 2021 - EP - Dysturb/Chauvin Guillaume
23.05.2023 / 13:04

Включете се онлайн в младежката конференция EYE2023 на 9 и 10 юни и споделете идеите си за бъдещето на Европа!

На 9 и 10 юни хиляди европейци на възраст между 16 и 30 години ще дойдат в Европейския парламент в Страсбург, за да обсъдят и споделят идеи за бъдещето на Европа.

Младите хора ще се срещнат с експерти, активисти, създатели на съдържание и политици и ще имат възможност да обменят идеи и да открият вдъхновение в центъра на европейската демокрация.

 

Повече прояви тази година

Петото издание на конференцията предвижда близо 200 прояви, в които ще могат да се включат участници на място и онлайн. Ще има дискусии, възможности за запознанства, артистични изпълнения, спортни състезания и интерактивни семинари.

Някои от проявите са организирани в сътрудничество с други европейски и международни институции, граждански и младежки организации.

 

Запознайте се с пълната програма на EYE2023.

 

Участвайте онлайн в EYE2023

Срокът за регистрация за EYE2023 изтече, но все още имате възможност да се включите онлайн.

Ще можете да гледате какво се случва в пленарната зала на Парламента и да задавате въпроси, присъединявайки се към онлайн общността на EYE2023.

На 9 юни можете да вземете участие онлайн в семинари за работните места в бъдеще, за развитието на уменията и за защитата на правата в ЕС. На 10 юни са предвидени дискусии по социални въпроси, относно европейските избори през 2024 г. и за ролята на ЕС на световната сцена.

Можете да следите събитията на живо във Facebook или на мултимедийния център на Парламента, където ще има превод на всички официални езици на ЕС и на международен жестомимичен език. Научете повече за програмата онлайн.

 

Изразете мнението си за бъдещето на Европа

Кои трябва да бъдат приоритетите на ЕС и какъв трябва да бъде подходът по тях? Можете да споделите мнението си на уебсайта за идеите на младите хора, както и да се запознаете и да реагирате на идеите на другите.

Най-популярните предложения от EYE2023 ще бъдат включени в доклад, който ще бъде подготвен от млади хора и ще бъде представен на депутатите в Европейския парламент на изслушване в Брюксел през есента на 2023 г.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2023 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев