Туитър ограничи броя на публикациите, които потребителите могат да виждат

Елон Мъск
02.07.2023 / 11:47

Туитър временно обраничава броя на публикациите, които потребителите могат да прочетат за един ден, написа собственикът на платформата Елон Мъск.

Мъск пише, че непотвърдените акаунти вече са ограничени до четене на 1000 публикации на ден. За новите непотвърдени акаунти броят е 500. Междувременно акаунтите със статус „потвърден“ в момента са ограничени до 10 000 публикации на ден.

Мъск първоначално постави по-строги ограничения, но ги промени в рамките на часове след обявяването на решението си. “Мъск каза, че временните ограничения са за справяне с „екстремни нива на извличане на данни и манипулиране на системата“. Той не обяснява какво точно има предвид. Според BBC най-вероятно Мъск има предвид извличането на големи количества данни, използвани от компаниите за изкуствен интелект за обучение на големи езикови модели, които захранват чатботове като ChatGPT.

Извличането на данни е изтегляне на информация от интернет. Големите езикови модели трябва да се учат от множество реални човешки разговори, обяснява BBC. Качеството е жизненоважно за успеха на един чатбот.

Смята се, че милиардите публикации на Редит и Туитър са изключително важни данни за обучение и се използват от компаниите за изкуствен интелект, но те искат да им се плаща за тези данни.

Източник: https://www.svobodnaevropa.bg/a/tuitar-ogranichi-cheteneto-na-publikatsii/32485732.html
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев