Украйна продължава настъплението към Бахмут

Украински войник на позиция край Бахмут
02.07.2023 / 20:12

Украинските сили продължават постепенно да настъпват към фланговете на ключовия град Бахмут в Донецка област. Това съобщи говорителят на Източното командване Серхий Череватий пред националната телевизия, съобщава "Киев Индепендент". За военна активност се съобщава и в района на Херсон, където руските сили са подложили на обстрел жилищен район

Украинските сили „притискат“ руските войски и освобождават териториите, обяви Серхий Черевати, без обаче да уточни колко далеч са напреднали. Атакувани са руските позиции по южния и северния фланг, с успех близо до две населени места южно от Бахмут.

В последния си анализ Американският институт за изследване на войната твърди, че настъпателните операции на Украйна близо до Бахмут може да принудят Русия да изтегли отбранителни сили от други региони на Украйна. Според доклада Русия вече е разположила подкрепления в района на Бахмут.

Военна активност и в южната част на Украйна. Няколко души са били ранени при руски обстрел днес по обед в жилищен район в Херсон, съобщават от местната украинска военна админстрация, цитирани от "Гардиън".

Източник: БНР
Снимка: ЕПА/БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев