Служители в МВР на протест с искане за 10% увеличение на заплатите

...............................................
15.07.2023 / 12:08

Недоволните служители в МВР ще се съберат в 13:00 часа днес пред Министерството на финансите, където публично ще отговорят на изказаните от министър Асен Василев твърдения, че ако е имало увеличение на заплатите предходната година, то не се полага ръст на възнагражденията и в Бюджета за 2023-та.

Пред БНР заместник-председателят на синдикалната федерация на служителите Илия Кузманов обясни мотивите за протеста така:

"Категорично ще настояваме до последния възможен момент това да се случи. Каквото и да говори г-н Василев, чрез увеличение на заплащането се дава една оценка на труда ни. В случай, че това не бъде променено, ние ще приемем, че оценката е ниска, а това сваля мотивацията на служителите".

 

Илия Кузманов допълни:

"В момента сме призовани да се справим със сериозна мигрантска криза и липсата на уважение от страна на правителството към нас предизвика този протсет".

До момента полицаите протестираха два пъти предупредително в началото на месеца:

"Не мисля, че ни чуха. Все пак България е парламентарна република. Силно разчитаме на предизборните обещания на всички политически партии. Има индикации, че народните представители се съобразяват с нашето искане, но ние категорично ще настояваме до последния възможен момент това да се случи. В този смисъл сме непреклонни", поясни Кузманов.

Заради протеста и шествието се очаква да бъде затруднено придвижването в центъра на София.

Служители на МВР от страната ще пристигнат в столицата, за да се включат в националния протест.

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев